Ægtepagt om deling af pension

Normalt holdes pensioner uden for bodelinger, da disse anses som værende meget personlige. For eksempel kan en tjenestemandspension, rentepension og andre livsbetingede pensioner ikke deles med ægtefællen, uanset om man opretter ægtepagt eller ej.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

4495

 kr.

Ægtepagt med pensionsdeling:

Dog kan man oprette en ægtepagt, hvor man indfører ligedeling af pensioner ved skilsmisse, hvis der er tale om kapital-, alders- og ratepensioner, samt andre ikke-livsbetingede pensioner,. Det kan være en fordel, hvis den ene part har været på arbejdsmarkedet og haft en god pensionsordning, mens den anden part har gået hjemme for at passe et barn med særlige behov. Den hjemmegående ægtefælle har dermed ikke haft den store pensionsopsparing.

Behøves man at have en ægtepagt?

Det er ikke alle der synes, at de har behov for en ægtepagt, men kontakt Jura danmark for en snak om netop jeres situation og få personlig rådgivning om hvorvidt det vil være en god idé for jer, at oprette en ægtepagt.

Gyldiggørelse af en ægtepagt:

For at en ægtepagt bliver gyldig, skal den tinglyses. Begge ægtefæller underskriver digital med Nem-ID/MitID og der skal samtidig betales en tinglysningsafgift på 1750 kr.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".