Samtykkeerklæring til rejse med børn

En samtykkeerklæring til rejse med børn er et dokument, hvor begge forældremyndighedsindehavere kan give deres samtykke til at en eller flere andre personer kan rejse til udlandet med et mindreårigt barn.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

995

 kr.

Samtykkeerklæring til rejse med børn

Hvis børn skal rejse til udlandet alene eller sammen med en anden voksen, enten i forbindelse med skolerejse, familiebesøg eller lignende, skal man gøre sig bekendt med de regler der måtte være for ind- og udrejse i udlandet, når der er tale om en mindreårig.

Ikke alle lande tillader at børn rejser ind og ud af landet uden deres forældre. Derfor bør man undersøge om dette kan lade sig gøre, ved at oprette en samtykkeerklæring til rejse med børn.

En samtykkeerklæring til rejse med børn er et dokument, hvor begge forældremyndighedsindehavere kan give deres samtykke til at en eller flere andre personer kan rejse til udlandet med et mindreårigt barn.

Der er ikke en nøjagtige liste over hvilke lande der ikke tillader ind- og udrejse med mindreårige børn uden forældre.

Derfor anbefaler vi, at man som forældre tager kontakt til den danske ambassade i det land, barnet skal rejse til, for at stifte bekendtskab med reglerne herfor. Kræver det en samtykkeerklæring om rejse med børn, kan vi hjælpe jer.

Vigtigt at vide:

Inden man som forældre sender sit barn alene, med den ene forælder eller med en anden voksen, som ikke er forældremyndighedsindehaver til et andet land er det vigtigt at man tager kontakt til den danske ambassade i det ønskede destinationsland. Udover de generelle krav, som det pågældende land måtte have til rejsen, er det også vigtigt at få svar på følgende spørgsmål:

  • Skal der medbringes dokumentation for forældremyndighed, hvis den ene forælder har den fulde forældremyndighed alene?
  • Hvis der er fælles forældremyndighed, og barnet kun rejser med den ene forælder, skal der så vedlægges en samtykkeerklæring fra den anden forælder?
  • Hvilket sprog skal dokumentet udfærdiges på?
  • Skal samtykkeerklæringen notes i byretten og/eller skal dokumenterne legaliseres af Udenrigsministeriet?

Indhold i samtykkeerklæringen:

Samtykkeerklæringen skal bl.a. indeholde følgende oplysninger, for at være gyldig:

  • Barnets fulde navn, cpr.nr., adresse, pasnummer og nationalitet.
  • Begge forældres eller forældremyndighedsindehavers navn, cpr.nr., adresse, nationalitet og telefonnummer.
  • Oplysning om destinationen for rejsen, rejsens varighed samt kontaktoplysninger i forbindelse med rejsen.

Rejser barnet med en ledsagende voksen, skal følgende oplysninger tilføjes samtykkeerklæring:

  • Ledsagers fulde navn, cpr.nr., adresse, pasnummer, nationalitet samt relation til barnet.

Derudover vil det være en rigtig god idé at tildele ledsageren en fuldmagt til at varetage barnets tarv i forbindelse med rejsen, som for eksempel hvis barnet bliver ramt af akut sygdom på rejsen.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".