Ægtepagt om fuldstændigt særeje

Betyder, at særeje forbliver særeje, både ved skilsmisse og ved dødsfald. Længstlevende kan derfor ikke sidde i uskiftet bo, fordi arven skal realiseres og udbetales til førstafdødes arvinger.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

4495

 kr.

Fuldstændigt særeje

Der hvor det fuldstændigt særeje kan være en stor fordel er hvis den ene ægtefælle har en stor formue, mens den anden for eksempel har en stor skattegæld. Hvis så ægtefællen med skattegælden går bort først, overtager længstlevende ikke skattegælden og gælden går derfor bort sammen med førstafdøde.

Behøves man at have en ægtepagt?

Det er ikke alle der synes, at de har behov for en ægtepagt, men kontakt Jura danmark for en snak om netop jeres situation og få personlig rådgivning om hvorvidt det vil være en god idé for jer, at oprette en ægtepagt.

Gyldiggørelse af en ægtepagt:

For at en ægtepagt bliver gyldig, skal den tinglyses. Begge ægtefæller underskriver digital med Nem-ID/MitID og der skal samtidig betales en tinglysningsafgift på 1750 kr.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".