Ophævelse af ægtepagt om særeje

Hvis man tidligere har oprettet særeje, defineret i en ægtepagt, enten pga. gæld hos den ene part eller anden grund, men ønsker at ophæve dette særeje, fordi det ikke længere er aktuelt, kan man ophæve ægtepagten, hvis begge parter ønsker det. Man opretter ganske enkelt en ny ægtepagt, hvori man ophæver særejet og overgår til fællesformue. Det følger samme fremgangsmåde, som ved oprettelsen af øvrige ægtepagter og den obligatoriske tinglysning af denne koster også 1750 kr.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

1495

 kr.

Særeje der kan ophæves

Man kan ophæve alle former for særeje, således at det, som tidligere var særeje bliver til fællesformue og dermed deles ligeligt ved skilsmisse og dødsfald. Dog kan man ikke ophæve tredjemandsbestemt særeje, altså f.eks. arv efter forældre, givet med særeje, med mindre arvladeren har givet tilladelse dertil i sit testamente.

Hele formuen eller dele af formuen

Man kan også vælge kun at ophæve særejet for visse dele af formuen, således at det ikke er hele formuen der skal være fællesformue.

Kontakt Jura danmark for en snak om netop jeres situation. Så skal vi hjælpe jer med at nå frem til den bedste løsning for jer.

Behøves man at have en ægtepagt?

Det er ikke alle der synes, at de har behov for en ægtepagt, men kontakt Jura danmark for en snak om netop jeres situation og få personlig rådgivning om hvorvidt det vil være en god idé for jer, at oprette en ægtepagt.

Gyldiggørelse af en ægtepagt:

For at en ægtepagt bliver gyldig, skal den tinglyses. Begge ægtefæller underskriver digitalt med Nem-ID/MitID og der skal samtidig betales en tinglysningsafgift på 1750 kr. Guiden hertil, modtager I naturligvis sammen med jeres dokumenter.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".