Generalfuldmagt

En generalfuldmagt, er et dokument, hvori du, som fuldmagtsgiver, kan give en person, fuldmagtshaver, fuldmagt til, at handle på dine vegne, i et omfang, som du giver tilladelse til. Det kan både være i forhold til økonomiske og personlige forhold.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

1495

 kr.

Fremtidsfuldmagt eller generalfuldmagt:

Det er vigtigt at understrege, at en generalfuldmagt ikke er det samme som en fremtidsfuldmagt. Forskellen ligger i, at en generalfuldmagt kan du bruge nu og her, eksempelvis ved en længerevarende udlandsrejse, hospitalsindlæggelse eller lignende, hvorimod en fremtidsfuldmagt først træder i kraft den dag, hvor du ikke længere selv kan varetage egne interesser, enten pga. sygdom, ulykke eller demens.

Generalfuldmagtens anvendelse:

Grunden til, at en generalfuldmagt kan være nødvendig, er, som nævnt ovenfor, hvis du er på en længerevarende udlandsrejse eller indlagt på hospitalet i længere tid, kan du udpege en person, som du har tillid til, til at varetage dine økonomiske og personlige interesser, så længe du ikke selv kan gøre det, eksempelvis sørge for, at regninger bliver betalt. Generalfuldmagten kan også anvendes, hvis du for eksempel har et ældre familiemedlem, som har svært ved at klare sig selv, men stadig er ved sine fulde fem.

Fuldmagtshaver skal være myndig og må desuden ikke selv være under værgemål eller have en fremtidsfuldmagt der er trådt i kraft.

For at fuldmagtshaver kan foretage de forskellige handlinger for fuldmagtsgiver, skal fuldmagtshaver fremvise generalfuldmagten i sin fysiske form. Generalfuldmagten skal være underskrevet af fuldmagtsgiver, samt 2 vitterlighedsvidner, for at være gyldig, men derudover er der, som sådan ikke nogen formkrav dertil.

Ophør af generalfuldmagten:

En generalfuldmagt ophører ved død eller hvis fuldmagtsgiver kommer under værgemål. Derudover ophører den også, hvis fuldmagtsgiver tilbagekalder den, såfremt fuldmagtsgiver fortsat har handleevnen i behold.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".