Gavebrev

Et gavebrev bruges, når du giver gaver til nærtstående familiemedlemmer, såsom børn, stedbørn, svigerbørn, børnebørn og plejebørn. Derudover kan du også giver det til din partner/ægtefælle, samt til dine forældre.

Få et gratis juridisk tjek

Medlemspris: 

1495

 kr.

Hvad er et gavebrev?

Et gavebrev er et dokument, som erklærer, at en person har givet en større gave til en anden person. Dokumentet fastsætter vilkårene for gaven, herunder om gaven skal være særeje for modtageren. Ligeledes beviser dokumentet, at der er tale om en gave af større værdi og ikke et lån eller et arveforskud. Samtidig tjener gavebrevet ligeledes som dokumentation overfor SKAT.

Indhold i et gavebrev:

Gavebrevet indeholder en beskrivelse af parterne (giver og modtager) og af gaven, både type og værdi. Derudover kan der tilføjes, at gaven er givet som særeje til modtageren, således at den ikke skal deles med modtagerens ægtefælle ved skilsmisse eller dødsfald.

Få løbende gode tips og tricks

Tak! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
E-mail
kontakt@juradanmark.dk
Adresse
Christians Brygge 28, 1
1559 København V
CVR
43494317
Denne side bruger cookies
Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til Funktionelle-, Statistiske-og Marketingsformål. Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at vælge "præferencer".